ویزای شینگن
در سال 1985 پنج کشور آلمان، هلند، بلژیک، فرانسه و لوکزامبورگ در راستای آزادی جنبش شهروندی، اقدام به تنظیم و امضا توافقنامه ای کردند که به موجب آن محدودیت های تردد مرزی بین این کشورها برداشته می شد و در عین اینکه استقلال کشورها را حفظ می کرد، این کشورها را همانند یک کشور واحد در نظر می گرفت که شرایط معمول بازرسی در مرزها و گمرکات در بین این کشورها دیگر لزومی نداشت و این توافقنامه را توافقنامه شینگن نامیدند.
توافقنامه شینگن آورده های زیادی برای این کشورها به همراه داشت و موجب توسعه و رشد گردشگری ، سهولت در تجارت و رونق اقتصادی و تسهیل رفت و آمد در بین این کشورها شد. به همین جهت خیلی زود این توافقنامه مورد توجه دیگر کشورهای اروپایی نیز قرار گرفت و با اضافه شدن کشورهای دیگری مانند اسپانیا، لیتوانی، دانمارک، جمهوری چک، استونی، پرتغال، نروژ، سوئیس، سوئد، اتریش، اسلواکی، لهستان، ایسلند، فنلاند، ایتالیا، لتونی و مالت جمع کشورهای امضا کننده این توافق به 26 کشور رسید، هر چند از سال 2015 و به دنبال مشکلاتی که در کشور فرانسه رخ داد، این کشور توافقنامه شینگن را به حالت تعلیق درآورده است اما هنوز جمع این کشورها عدد 26 را نشان می دهد.
در ادامه با متخصصین ما در موسسه هامون تراول همراه باشید تا اطلاعات تخصصی دریافت ویزا شینگن را بهخ اختصار با هم مرور کنیم.
دریافت ویزا شینگن
برای ورود به کشورهای عضو این توافقنامه باید ویزا شینگن دریافت شود. این برای شهروندان غیر از کشورهای عضو است. این توافقنامه هر چند بیشترین مزیت خود را برای اقتصاد و توسعه زیر ساخت های کشورهای عضو به همراه آورد اما برای افرادی که موفق به دریافت این ویزا شوند نیز مزایای بسیار زیادی به همره دارد.
با استفاده از ویزا شینگن دارنده ویزا می تواند بدون محدودیت به کلیه کشورهای عضو این توافقنامه سفر کند و هیچ نیازی به بازرسی های معمول گمرکی برای این افراد نیست. افراد دارنده ویزا شینگن می توانند به مدت 180 روز در محدوده شینگن رفت و آمد داشته باشند، هر چند بیش از 90 روز نباید در یک کشور باقی بمانند.
ویزا شینگن برای ورود به کشورهای عضو شینگن ضرورت دارد اما با در نظر گرفتن اهداف و برنامه های افراد متقاضی، این ویزا تنوع زیادی دارد و به صورت های مختلفی صادر می شود.
در نظر باید داشت که کشورهای عضو توافقنامه شینگن با کشورهای عضو اتحادیه اروپا متفاوت هستند. نباید این کشورها را با هم اشتباه گرفت. ممکن است برخی از کشورها در عضویت هر دو باشند اما هستند کشورهایی که تنها در عضویت یکی از آنها قرار دارند. به عنوان مثال سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست اما در توافقنامه شینگن حضور دارد یا کرواسی عضو اتحادیه اروپا هستن اما در عضویت توافقنامه شینگن نیست.